Мікрохвильові печі. Пристрій і принцип роботи

Мікрохвильові печі. Пристрій і принцип роботи

  • Принцип роботи мікрохвильової печі заснований на здатності електромагнітних хвиль надвисокої частоти (2450 МГц) миттєво проникати всередину продукту до 5 см. Мікрохвилі проникають в відкрито розташований продукт, а також продукт, поміщений в скляну, порцелянову, керамічну, пластикову і паперовий посуд.
  • Мікрохвилі не можуть проникати крізь метал, тому металевий корпус надійно захищає від СВЧ-випромінювання. У зв'язку з цим, металевий посуд не рекомендується експлуатувати при використанні мікрохвильового режиму. У природному стані молекули води, що знаходяться в продуктах, знаходяться в хаотичному стані.
  • Під впливом НВЧ-випромінювання молекули води спочатку поляризуються, а потім, увібравши енергію НВЧ-випромінювання, починають стикатися один з одним і викликають виділення великої кількості енергії.
  • Те ж саме відбувається і при приготуванні їжі на традиційній плиті, але в цьому випадку збудження молекул води повільно передається від зовнішніх шарів до внутрішніх. Мікрохвильовий спосіб приготування їжі зберігає від 75% до 98% містяться в продукті вітамінів (при традиційному способі зберігається всього від 35% до 60% вітамінів).
  • Компанія Bosch розробила нове покоління мікрохвильових печей INNOWAVE з удосконаленим генератором мікрохвиль, проведеним за инверторной технології.
  • Купити мікрохвильову піч в Дніпрі, Львові, Вінниці, Одесі, Полтаві, Запоріжжі, Києві та інших містах України.
 04.01.2020
 (1 переглядів)