Як доглядати за варильною поверхнею

Як доглядати за варильною поверхнею

 З кожним роком нові технології потроху починають входити в життя кожної господині, замінюючи звичну, улюблену техніку на новішу і сучасну. Не виключенням став і перехід з плит на варильні поверхні.

Сьогодні ці поверхні поділяють на три види: газові, електричні та комбіновані. У газових використовуються пальники, електричні поверхні наділені нагрівальним елементом, а комбіновані -соедіняют в собіпо передні два види. Але насправді, мало купити просто варильну поверхню, потрібно ще правильно за нею доглядати, адже від цього, залежить її довгостроковість роботи.

І сьогодні ми розповімо про те, який необхідний догляд за подібними поверхнями, що підходить для неї посуді і трохи про правила безпеки

Правила догляду за варильною поверхнею

 Догляд за такою поверхнею в першу чергу має на увазі чистку. І для цього, потрібно буде спеціальний миючий засіб і тканину з м'яких матеріалів. Однак, самі правила по догляду для кожної панелі різні, оскільки вони все роблять з різних матеріалів, а саме: склокераміки, скла металу або сенсорні.

Якщо говорити про техніку, виконаної зі склокераміки, то вона потребує ніжних матеріалах для чищення, все тому, що цей матеріал є досить крихким. І після чистки поверхні, по завершенню, необхідно в обов'язковому порядку треба протирати вологим і сухим рушником. І склокераміки можна мити за допомогою засобів для скла.

Доглядати за технікою зі скла можна за допомогою губки змоченою в слабкому розчині миючого засобу.І перед тим, як мити, їли є на поверхні старі плями накипу, їх потрібно спочатку розмочити в теплій воді, а протирати замшевою ганчіркою. Для металевих поверхонь краще використовувати бавовняну тканину, попередньо змочену в соняшниковій олії. Після масла, поверхню слід протерти спиртом. І пам'ятати, що затятими «ворогами» цього типу панелей вважаються абразивні матеріали, які можуть пошкодити м'який метал, що ніскажеш про сенсорних поверхнях, які досить легко і просто чистяться через свою гладкость на якій відсутні будь-які важелі управління.

Деякіхитрості при догляді за варильною поверхнею:

• Не витирайте поверхню губкою для миття посуду, вона може залишати сліди миючого засобу;

• Склокераміку краще чистити за допомогою мильного розчину і м'якої чистої тканини;

• Жир, вапняний наліт, сліди від води легко прибираються завдяки засобам для чищення сталевих виробів, а миючим краще очищати в кінці, і на повністю остигнутій техніці;

• Прибрати вапняний наліт допоможе слабкий розчин оцту.

Який необхідно посуд для варильної поверхні?

Насправді, не кожна посуд підійде для таких поверхонь. Але деякі фахівці стверджують, що на будь-яку поверхню підійде посуд з чавуну. А в разі, якщо у Вас виникло бажання приготувати їжу в керамічної, фарфоровому посуді або з вогнетривкого і жароміцного скла, то тоді, краще готувати на повільному вогні адже, посуд з таких матеріалів нестійкий до відкритого вогню. Ну, якщо, говорити про безпеку, то в її цілях, краще за все не користуватися посудом з увігнутима бо опуклим дном. Для варильної поверхні хороший посуд володіє подвійним або потрійним дном. Її перевага полягає в тому, що вона володіє високою теплоізоляцією, а значить, час на приготування їжі, значно зменшується. Та й такий посуд не потребує великої кількості води. Посуд для поверхні з індукційними конфорками  повинний бути сталевий, з чавуну, або емальований. Для таких конфорок можна використовувати посуд з крихких матеріалів.

Запобіжні заходи при роботі з поверхнями для приготування їжі

Головне правило при використанні подібної панелі - техніка безпеки. І при її підключенні важливо перевірити наявність і правильність підключення заземлення. І якщо у вашій квартирі нестабільно подається електрика, найкраще купувати панель з захисними запобіжниками. Запобіжники автоматично відключають техніку при скачках перенапруги. У момент приготування їжі, важливо, щоб посуд, в якій щось вариться, відповідала діаметру полум'я. Полум'я не повинно вириватися з-під посуду, воно повинно тільки торкатисяїї дна.

Звичайно, на кухні всю свою увагу зосереджено, на плиті. Цією технікою користуються всі: гурмани, прекрасні кулінари і ті, хто не любить готувати. А з появою варильної поверхні, в квартирі створюється відчуття комфорту, краси і простоти. І з кожним разом, варильні поверхні стають «серцем» практично кожної кухні.

І при дотриманні наших правил і порад по догляду і застосування, варильні поверхні зможуть Вам прослужити якомога довше.

 22.10.2021
 (9 переглядів)