Великодній куліч

Великодній куліч

ІНГРЕДІЄНТИ:


  • питна вода - 150 мл
  • свіжі дріжджі - 20 г
  • борошно - 600-700 г
  • вершкове масло - 100 г
  • великі яйця - 2 шт.
  • сіль - 1/2 ч. л.
  • жовтки - 2 шт.
  • коричневий цукор - 160 г
  • ванільний цукор - 2 ст. л.
  • вершки (10-20%) - 100 мл

Покроковий рецепт ПРИГОТУВАННЯ:


  1. Приготуйте тісто для паски. Воду нагрівайте до 35 ° C. Додайте дріжджі і перемішайте, щоб вони повністю розчинилися. Всипте 130 г борошна. Вимісити опару, накрийте рушником і залиште в теплому місці на 30 хвилин.
  2. Вершкове масло для тесту паски наріжте кубиками і розтопіть. Дайте охолонути. Яйця збийте міксером з сіллю. Жовтки збийте з коричневим і ванільним цукром до отримання кремоподібної маси однорідної консистенції. Вершки, вершкове масло, желтковую і яєчну маси перемішайте.
  3. Борошно, що залишилося просійте через дрібне сито гіркою на робочий стіл. Зверху зробіть поглиблення. Влийте в нього підійшла опару і вершкову суміш. Вимісити тісто для паски (воно повинно легко відставати від рук).
  4. Тісто помістіть у велику каструлю, накрийте рушником і залиште в теплому місці на 1 год. Потім обомніте і знову дайте піднятися протягом години.
  5. Духовку нагрійте до 180 ° C. Тісто розкладіть у форми для пасок не більше ніж на 1/2 висоти. Накрийте рушником і залиште на 30 хвилин для підйому.
  6. Випікайте паски протягом 40 хвилин. Готовність перевіряйте тонкої дерев'яною шпажкою. Вставте її в центр паски і вийміть. Якщо вона суха, все готово. Дайте паскам охолонути. Прикрасьте за бажанням.



Купити дрібну побутову техніку BOSCH в Харкові, Запоріжжі, Одесі, Полтаві, Дніпрі, Києві та інших містах України.

 13.04.2020
 (33 переглядів)