Режими духових шаф та все, що потрібно знати про них

Режими духових шаф та все, що потрібно знати про них

Сьогоднішній величезний асортимент духових шаф іноді заважає зробити правильний вибір у бік тієї техніки, яка дійсно має масу необхідних функцій і можливостей, які полегшать повсякденне життя кожній господині. Звичайно, купуючи техніку вперше або на заміну старій, важливо знати кожному про те, якими основними режимами та можливостями вона має. Але, як показує практика, господині, у яких придбано нову техніку, застосовують далеко не всі наявні режими через незнання,навіщо вони і який у них спосіб дії.

На яких режимах найкраще готувати страви?

Основні режими допомагають приготувати смачну їжу в духовці. Звичайно, залежить від моделі техніки набір тих чи інших можливостей, плюс до всього, деякі режими нагрівання можуть бути з додатковими функціями, а це залежить від моделі. І звичайно ж, чим більше функцій, тим дорожче модель коштуватиме:

Верхній/нижній жар.Ця функція є практично у всіх моделях духових шаф і її температура може змінюватись від 40 до 290 градусів. Жар надходитьзверху, і знизу. Така функція добре для приготування пирогів, запіканок, приготування нежирного м'яса. Також цей режим ще іноді можуть називати статистичним. Якщо включати лише нижній жар, то його температура може досягати від 40 до 290 градусів. Цей параметр хороший якщо Ви бажаєте законсервувати продукти, підсмажити чи допекти будь-які страви;

·        Гаряче повітря (конвекція). У такому режимі можна випікати на всіх трьох рівнях, якщо цього дозволяють габарити духовки. Але деякі фахівці радять працювати лише на двох рівнях. У гарячого повітря принцип роботи простий: він працює за допомогою вентилятора, який допомагає рівномірно розподілити жар по всьому периметру духовки, завдяки чому страва рівномірно прогрівається і готується з усіх боків. Особливо добре використовувати цей режим, якщо страва практично готова, або є бажання, додати рум'яну кірку. Техніку з такою функцією часто називають багатофункціональною, тому що вентилятор можна застосовувати в двох режимах — для повного обігріву і для нижнього нагрівального елемента;

·        Підтримка страви у гарячому вигляді. Функція особливо хороша, чекаєте гостей і страви на стіл хочеться подати гарячими, а не ледве теплими;

·        Підсушування. Добре застосовувати для сушіння трав, овочів чи фруктів;

·        PerfectBake. З такою функцією в духовці буде необхідний відсоток вологи, сама випічка проходитиме ідеально. Все, що потрібно зробити, щоб приготуваннястрав у цьому режимі були ідеальними, це натиснути на потрібну категорію страв, а потім натиснути «Старт». Решту зробить Ваша духовка;

·        AutoPilot.Цей режим допомагає автоматично вибрати необхідні програми для приготування страви. Птах, м'ясо, риба, печеня чи овочі – тут можна готувати все, що завгодно. Насправді такою функцією користуватися досить легко, для цього потрібно завантажити страву в духову шафу, вибрати на дисплеї одну з 10 автопрограм, вказати вагу продуктів і натиснути "Старт". Виходячи з наявних даних, функція AutoPilot підбере режим необхідного нагріву, температуру та час приготування, а після завершення готування просто вимкне техніку самостійно. Завдяки цій функції, начинка духовки залишиться чистою, а значить після приготування не потрібно мити духовку;

·        Гриль. Цей режим нагрівання мають практично всі духові шафи, незалежно від моделічи марки. Також режим грилю може бути всього трьох видів:

Малий (застосовується для приготування страв із тонких продуктів у центральній частині);

Великий (його добре використовувати для того, щоб приготувати багато тонких шматків страви, плюс до всього, гарний режим і для гарячих бутербродів);

Турбо - гриль (добрий, коли потрібно добре обсмажити великі шматки м'яса або повністю курку. Плюс до всього, добре підходить, якщо страв і потрібно надати золотисту скоринку або злегка обсмажити).

Додаткові режими

На духовці перемикач режимів завжди є на передній панелі. І крім основних режимів на ній є ще й додаткові, які важливо знати, їх позначення та спосіб приготування.

·        Режим піци. Цей режим допоможе зробити не гірше, ніж у улюбленому ресторані. Також, у цьому режимі можна готувати не тільки піцу, але й інші страви, які згодом володітимуть піджаристою скоринкою. Якщо треба приготувати заморожені страви, їх можна ставити спокійно відразу в духовку без попередньої розморозки. Адже температура у режиму становить від 35 до 250 градусів і температура буде виходити з нагрівального елемента, який знаходиться в задній стінці техніки;

·        "3D - приготування".Цей режим абсолютно новий і створений за новою технологією. Вибираючи цей режим, страва в процесі приготування, обволікається тривимірною парою, це допомагає повністю пропекти страву, але зберігши при цьому всі корисні властивості.

Спеціальнідоповнення

Крім цього, у різних моделях на передній панелі є таймер часу. І звичайно, він важлива складова у приготуванні страв, адже навіть готуючи за рецептом, важливо витримувати певну температуру та час. Ви можете самостійно, виставити комфортний час приготування їжі, адже якщо не виставити правильний час і температуру – страва просто може згоріти. Але на превелике щастя для господарок, у багатьох сучасних духових шафах є таймер, який після завершення виставленого часу сповіщає господиню спеціальним сигналом.

Також, хочеться поговорити, про таке прекрасне і зручне доповнення як підсвічування. У різних моделях вона може функціонувати по-різному. У деяких, наприклад, щоб її увімкнути потрібно, натиснути кнопку, або провернути ручку і підсвічування готове горітиистільки, скільки Вам завгодно. У деяких моделях вона може включатися автоматично в момент, коли відповідний режим вибраний і горить підсвічування до тих пір, поки готується страва.

Наприкінці хочеться сказати, що кожній господині необхідно знати про ті чи інші режими та принципи роботи. Це робиться для того, щоб користуватися технікою повною мірою та отримуватиз адоволення від страв, які вона приготовила. 

Купити духову шафу в Дніпрі, Києві, Одесі, Чорноморську, Обухові, Южному, Житомирі і інших містах України.



 13.11.2021
 (3 переглядів)